Zamieszczone przez Maicroft
[O2] Sposób na tańszą wymianę wycieraczek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez eaglemirekteż już się przejechałem na wycieraczkach Bosch :evil: Zdecydowanie bardziej wolę obcję gumek z VW
Zamieszczone przez gregorsZamieszczone przez obrusZałożyłem ori gumy do starych wycieraczek i po miesiącu pracy smugi na obu :evil:
Jak kupiłem w serwisie VW i złożyłam od razu. U mnie smużyć zaczęło po 2 miesiącach ale tylko po stronie kierowcy po 4 miesiącach i pasażera. Może to jakiś chiński dostawca dał tanią gumkę i ot takie cyrki.
Teraz chyba kupię całe pióra.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopZnów ..tzn ile razy już same gumy? w końcu trzeba będzie kupić calosc bo się wycieraczka rozklekocze pewnie :roll:
A nawet jak przyjdzie kupić całość to raz na 5 lat to chyba nie taki wydatek.
Moje wycieraczki przejechały już 95 tkm przez 3 lata z wymienianymi gumkami i dalej chodzą aż miło. Raz kupiłem jakiś wynalazek, polecany w tym temacie i po miesiącu wywaliłem, kupiłem gumki w serwisie, założyłem je na stare mocowania i działają. Ostatnio za jedno pióro (tylko tyle mieli na składzie) zapłaciłem szalone 25zł. A już całkowicie niezrozumiałe dla mnie jest kupowanie wycieraczek na Aliexpres. Tylko uważajcie na zaślepki na końcach piór. Te sprzedawane w komplecie z piórem nie pasują (zbyt małe) więc ostrożnie ze zdejmowaniem.
Komentarz
-
-
A ja kupiłem kpl pióra Motguma za podobną cenę co same gumy w VW i sobie chwalę. Tak jak ktoś pisał wcześniej, na początku hałasują (piszczą), ale jak się dotrą, to jest cisza. Zobaczymy jak dadzą radę przez zimę.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
semi1, podjedź do pierwszego z brzegu ASO i zamów, tylko uzbrój się w cierpliwość. Podobno mieli jakąś przeprowadzkę głównego magazynu i teraz długo na dostawy czekają. Słyszałem rozmowę doradcy z klientem, poszło zamówienie na 4 felgi a dostali 3. Ja też obecnie czekam na zamówione pióra.
adaś, to dobrze że się dotarły. Gumki od VW nie muszą się docierać i zima im nie straszna (no chyba że ktoś z uporem maniaka jeździ nimi po oblodzonej szybie)
Komentarz
-
-
w srode byłem w VW Bełtowski w krakowie,tam jacyś barany pracują w punkcie części zamiennych,pytałem o gumy do wycieraczek podałem im jak na talerzu numer gumy.Co Pan zrobił ? oczywiście z wielką nie chęcią sprawdził i powiedział że nie ma i nie bedzie,nie wiem może po prostu zły dzień mieli :lol: Pojechałem do Skody na góre libertowska oczywiście nie ma bo to nie jest część zamienna i tylko wycieraczki Aero,kupiłem bo musiałem koszt w ASO 138 zł po rabacie (komplet przód)
Komentarz
-
-
Tutaj oferują oryginał w dobrej cenieSkoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
Komentarz